Dus je bent een grote voetbalfan?

Nou, als je op zoek bent naar leesvoer dat je nog meer geobsedeerd zal maken door de sport, zoek dan niet verder. In dit bericht kijken we naar de 10 rijkste voetballers ter wereld. Sommige van deze jongens zijn maar liefst 100 miljoen dollar of meer waard. Of je nu fan bent van Messi, Ronaldo of Neymar, deze lijst zal je hart zeker sneller doen kloppen. Maak je klaar om te zien hoeveel geld sommige van deze atleten verdienen en ontdek wat ze ermee doen.

Wie zijn de rijkste voetballers ter wereld?

Wie zijn de rijkste voetballers ter wereld? Het zal je misschien verbazen dat enkele van de rijkste atleten ter wereld voetballers zijn.

De top 10 van rijkste spelers ter wereld beoefenen allemaal deze sport. Maar wie staat er bovenaan de lijst? Hier is een hint: hij is een Braziliaanse spits die voor Barcelona speelt.

Wil je de rest van de namen op de lijst weten, blijf dan lezen.

Hoeveel geld verdienen ze?

Hoeveel geld verdienen deze jongens? Laten we eens kijken.

Bovenaan de lijst staat Cristiano Ronaldo, die een indrukwekkende 93 miljoen dollar per jaar binnenharkt. Dat is meer dan elke andere atleet ter wereld – niet alleen voetballers, maar atleten in elke sport

Op de voet gevolgd door Lionel Messi, die 80 miljoen dollar per jaar verdient. Neymar staat derde op de lijst, met 75 miljoen dollar per jaar. De top 5 wordt afgesloten door Gareth Bale, met 34 miljoen dollar per jaar, en Kevin Durant, met 33 miljoen dollar per jaar.

De rest van de top 10 bestaat uit: Philip Coutinho (31 miljoen dollar per jaar), Paul Pogba (29 miljoen dollar per jaar), Mohamed Salah (28 miljoen dollar per jaar), Hugo Lloris (27 miljoen dollar per jaar), en Kylian Mbappé (25 miljoen dollar per jaar).

Voor welke clubs spelen ze?

Je vraagt je waarschijnlijk af voor welke clubs de rijkste voetballers ter wereld spelen.

Nou, laten we eens kijken. Lionel Messi speelt voor Barcelona en is momenteel de rijkste speler ter wereld, met een geschatte nettowaarde van 270 miljoen dollar. Cristiano Ronaldo, een vleugelspeler van Juventus, zit daar vlak achter met een nettowaarde van 249 miljoen dollar.

Dan is er nog Zlatan Ibrahimovic, spits van LA Galaxy. Hij is naar schatting 190 miljoen dollar waard. Neymar, een andere spits van Barcelona, staat op de vierde plaats met een nettowaarde van 185 miljoen dollar.

En tenslotte hebben we Gareth Bale, een vleugelspeler voor Real Madrid, met een nettowaarde van 108 miljoen dollar. Dus zoals je ziet zijn de rijkste voetballers ter wereld afkomstig van enkele van de grootste en meest succesvolle clubs ter wereld.

Welke sponsors hebben ze?

De meeste spelers op deze lijst hebben sponsordeals met enkele van de grootste merken ter wereld. Cristiano Ronaldo wordt bijvoorbeeld gesponsord door Nike, Tag Heuer en Herbalife, om er maar een paar te noemen. En zoals je zou verwachten, zijn deze sponsorcontracten veel geld waard. Sommige zijn zelfs meer dan 10 miljoen dollar per jaar waard. Het is dus geen wonder dat deze spelers tot de rijkste ter wereld behoren.

Hoe geven ze hun geld uit?

Hoe geven de rijkste voetballers hun geld uit? Ten eerste leven ze niet bepaald een bescheiden levensstijl. Velen van hen hebben dure auto’s en dure huizen. En ze geven graag geld uit aan luxe artikelen, zoals horloges, kleding en juwelen. Maar ze investeren ook in bedrijven en goede doelen. Sommigen van hen hebben zelfs hun eigen stichtingen opgericht. Ze beseffen dat het niet alleen gaat om geld uitgeven – ze kunnen hun rijkdom gebruiken om een verschil te maken in de wereld. Dus als je ooit de kans krijgt om een van de rijkste voetballers te ontmoeten, vraag hem dan zeker hoe hij zijn geld uitgeeft! Ik weet zeker dat hij interessante verhalen kan vertellen.

Hoe zien hun huizen eruit?

Zo, nu je alles weet over de rijkste voetballers ter wereld, wil je vast weten hoe hun huizen eruitzien. Nou, die zijn vaak erg luxe én groot.

Bijvoorbeeld het huis van Cristiano Ronaldo. Die heeft een heleboel kamers én een privézwembad. Lionel Messi woont in een huis dat bestaat uit vier verdiepingen! En dan hebben we nog Neymar Jr., die in een paleisje woont met maar liefst negen slaapkamers.

Je begrijpt vast wel dat deze voetballers niet bepaald arm zijn. Ze kunnen er prima van leven en genieten van alle luxe die ze maar kunnen wensen.

In welke auto’s rijden ze?

Welke auto’s rijden de rijkste voetballers in de wereld? Dat is een interessante vraag. Op dit moment rijdt Lionel Messi in een Ferrari. Neymar Jr. rijdt in een Audi en Cristiano Ronaldo in een Lamborghini.

Opvallend is dat er geen Ferrari’s tussen staan, maar wel veel Audi’s en Lamborghini’s. Misschien is het wel zo dat voetballers vaak gaan voor merken waar ze zelf ook in rijden. Zo kunnen ze met trots laten zien dat ze rijk zijn. Of misschien is het gewoon een kwestie van gemak; Audi en Lamborghini zijn grote merken die je overal ter wereld kunt vinden.

Welke goede doelen steunen ze?

Zo, nu je weet welke voetballers het rijkst zijn, wil je misschien wel weten welke goede doelen ze steunen. Er zijn een aantal voetballers die zich inzetten voor verschillende goede doelen.

 

Bijvoorbeeld, Lionel Messi steunt UNICEF en Cristiano Ronaldo steunt Save the Children. Beide voetballers hebben een kinderziekenhuis geopend in hun geboortestad. Neymar da Silva Steun ook verschillende goede doelen, zoals bijvoorbeeld Wings for Life, een organisatie die onderzoek doet naar hersenverlamming.

Wat weten we nog meer over hen?

Zo, je kent nu de tien rijkste voetballers ter wereld. Maar wat weten we nog meer over hen?

Weet je bijvoorbeeld dat twee van de tien spelers in de Amerikaanse Major League Soccer spelen? Of dat drie van hen een Afrikaanse achtergrond hebben? En dat er maar liefst acht internationals onder hen zijn?

We zullen het je niet allemaal vertellen, maar we weten wel dat ze allemaal heel erg rijk zijn. En misschien word jij wel de volgende op de lijst…

Bonus: De rijkste voetbalmakelaars ter wereld

Dus, we hebben het gehad over de 10 rijkste voetballers ter wereld. Maar hoe zit het met de mensen die hen helpen al dat geld te verdienen?

Maak kennis met de top 5 rijkste voetbalmakelaars ter wereld. Zij slaan hun slag door te bemiddelen tussen spelers en clubs, en verdienen een commissie op elke transactie. Hier is hun netto waarde:

 

5. Fernando Felicevich – 185 miljoen dollar

4. Pini Zahavi – 220 miljoen dollar

3. Jorge Mendes – 245 miljoen dollar

2. Mino Raiola – 300 miljoen dollar

1. Rogerio Braun – 400 miljoen dollar

Author

Write A Comment